ГоловнаПолітика

Спікер ексгенпрокурора Луценка прокоментувала закриття справи Калєтніка

Сарган вважає, що справу закрито на законних підставах.

Спікер ексгенпрокурора Луценка прокоментувала закриття справи Калєтніка
Фото: Сергей Нужненко

Прессекретар ексгенпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган стверджує, що провадження щодо колишнього першого заступника спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка було закрито законно, а 20 справ передано від управління спецрозслідувань ГПУ до інших органів за підслідністю.

"Стаття КК, яку 5,5 (!) року Горбатюк [керівник Управління спецрозслідувань ГПУ] пред'являв Калєтніку - давно декриміналізована. У справі є рішення судів, в яких чітко вказано на відсутність складу злочину, у цій самій справі було відмовлено в проведенні заочного розслідування за відсутністю складу злочину, є рішення суду про необхідність закриття справи", - написала Сарган на своїй сторінці у фейсбук.

Вона вважає, що справу закрито на законних підставах.

"20 кримінальних проваджень передані в ДБР, НП, СБУ - за підслідністю. Провадження не мають стосунку ні до справ Майдану, ні до колишніх чиновників. Це, наприклад, справи викрадення цукру, забудов Києва тощо, передані за підслідністю", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в п'ятницю Управління спецрозслідувань Генпрокуратури заявило, що в останній день Юрія Луценка на посаді генерального прокурора ГПУ закрила кримінальне провадження проти експершого заступника спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка, який є підозрюваним у справі "законів 16 січня".

У відомстві також заявили, що увечері 29 серпня Луценко забрав у слідчих управління спецрозслідувань ГПУ 20 кримінальних проваджень на підставі "неефективного здійснення досудового розслідування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram