ГоловнаПолітика

Рябошапка заявив, що прокуратура буде "жорстко" контролювати правоохоронні органи

Він пообіцяв щотижня притягати до відповідальності високопоставлених чиновників за їхнє хабарництво.

Рябошапка заявив, що прокуратура буде "жорстко" контролювати правоохоронні органи
Фото: Макс Левин

Новий Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що його відомство буде жорстко контролювати виконання поставлених завдань правоохоронними органами країни, а також про наміри регулярно притягувати до відповідальності високопоставлених чиновників.

Про це новообраний генпрокурор повідомив у ході свого представлення на посаді глави Генеральної прокуратури, передає Інтерфакс-Україна.

"Я своїм завданням бачу зробити цю систему ще більш потужною, зробити все-таки прокуратуру справді органом, який координуватиме всі правоохоронні органи і ставитиме перед ними завдання у сфері боротьби зі злочинністю і контролюватиме виконання цих завдань, причому жорстко", - заявив Рябошапка.

Крім того, він зазначив, що має намір щотижня притягати до відповідальності високопоставлених чиновників, які того заслужили.

"Ми не хочемо крові буквально, але в сенсі правовому ми хочемо крові. Щотижня хтось має бути притягнутий до відповідальності з високопоставлених чиновників. Якнайбільше активів, грошей, які були вкрадені в цієї країни та в наших людей, мають бути знайдені й повернуті країні. Власне, це й буде нашим основним пріоритетом на найближчі роки", - наголосив генеральний прокурор. 

На церемонії представлення Рябошапки на посаді генпрокурора були присутні керівник Офісу президента України Андрій Богдан і колишній генеральний прокурор Юрій Луценко, який, своєю чергою, подякував колегам за роботу й побажав Рябошапкові успіхів у його подальшій роботі.

Нагадаємо, 6 серпня Рябошапка заявляв, що до кінця року Вищий антикорупційний суд України має ухвалити понад 20 вироків.

«Якщо з вересня почне працювати суд, то, можливо, десь до кінця року ми побачимо вже кілька десятків перших вироків. У якомусь із документів зафіксовано зобов'язаннями України, що до кінця року буде 20 або 25 вироків», - стверджував він.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram