ГоловнаПолітика

Антикорупційний суд повинен винести 20-25 вироків до кінця року, - Рябошапка

"Пріоритетом роботи НАБУ і САП є не посадити до в'язниці чиновника, а знайти те, що було вкрадено".

Антикорупційний суд повинен винести 20-25 вироків до кінця року, - Рябошапка
Руслан Рябошапка
Фото: Макс Левин

Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що до кінця року Вищий антикорупційний суд України повинен винести понад 20 вироків.

Про це він розповів в інтерв'ю "24 каналу".

"Через місяць запрацює новий Антикорупційний суд. Я думаю. Ми побачимо там досить багато резонансних матеріалів", - зазначив Рябошапка.

За його словами, невдоволення роботою Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури поки що немає. Найважливіша частина їхньої роботи, зазначив заступник голови ОП, - це те, що буде виходити з Антикорупційного суду незабаром як обвинувальні і виправдувальні вироки.

"Я очікував би найближчих результатів десь до кінця року. Якщо з вересня почне працювати суд, то, можливо, десь до кінця року ми побачимо вже кілька десятків перших вироків. У якомусь з документів зафіксовано зобов'язаннями України, що до кінця року буде 20 чи 25 вироків, уже рішень буде винесено Антикорупційним судом. Подивимося, це загалом реально", - підкреслив Рябошапка.

Він також зазначив, що пріоритетом роботи НАБУ і САП є не посадити до в'язниці чиновника, а знайти те, що було вкрадено і повернути державі.

Нагадаємо, 8 липня президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт №10426 про початок роботи Вищого антикорупційного суду України. 5 липня ВАКС отримав приміщення для роботи на проспекті Перемоги, 41 у Києві. На початку червня президент пообіцяв допомогти суду вирішити проблему з приміщенням, щоб не допустити зриву термінів початку його роботи.

Керівником ВАКС обрано колишню суддю Печенізького райсуду Харківської області Олену Танасевич. Її заступником став адвокат Євген Крук. За словами Танасевич, суд почне роботу 5 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram