ГоловнаПолітика

Радники глав країн "нормандської четвірки" проведуть зустріч 2 вересня

Україну представлятимуть глава МЗС Пристайко і помічник Зеленського Єрмак.

Радники глав країн "нормандської четвірки" проведуть зустріч 2 вересня
Фото: EPA

Зустріч дипломатичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії щодо організації саміту в "нормандському форматі" відбудеться в Берліні в понеділок, 2 вересня.

Про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков, передають російські ЗМІ.

"Ця інформація офіційно підтверджена: 2 вересня в Берліні відбудеться черговий раунд консультацій за участю дипломатичних радників. Від нас (РФ - ред.) буде Сурков", - заявив представник Кремля.

Помічник Путіна зазначив, що радники розглянуть питання врегулювання ситуації на Донбасі і підготовки до саміту в нормандському форматі.

Україну на цій зустрічі представлятимуть міністр закордонних справ Вадим Пристайко і помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, близьке до переговорного процесу.

Раніше Меркель підтвердила прагнення провести саміт "нормандської четвірки" найближчим часом для врегулювання. За її словами, учасники саміту G7 підтримали цю ідею. Меркель зазначила, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" повинна відбутися "дуже скоро".

Нагадаємо, 28 серпня президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини провели четверту за останні місяці телефонну розмову. 26 серпня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що наступні переговори в "нормандському форматі" відбудуться у вересні, проте дати не назвав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram