ГоловнаПолітика

Зеленський: під час другої розмови з Путіним домовилися про особисту зустріч у "нормандському форматі"

"Тільки дивлячись очі в очі та в присутності західних лідерів ми можемо домовитися".

Зеленський: під час другої розмови з Путіним домовилися про особисту зустріч у "нормандському форматі"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю 1+1 заявив, що МЗС України намагалося перешкоджати його дзвінкам президентові Росії Володимиру Путіну та пояснив, чого прагне.

"Для них - не дай бог, зараз моряки повернуться через розмову Зеленського з Путіним, не дай бог, таке станеться. Я за це їх і... не хочу говорити про моє ставлення до них. Тому я вирішив йому зателефонувати, ми познайомилися, у нас була розмова десь 30 хвилин", - розповів Зеленський про свою першу телефонну розмову з Путіним.

"Ми говорили про повернення наших хлопців, про наступні кроки, про ситуацію на Донбасі, про війну на Донбасі. Він розповів мені інформацію, яку він має, я йому казав про інформацію, яку знаю я. І це різні інформації про те, що відбувається на Донбасі. У нас була, я гадаю, предметна розмова, оскільки ми визначили, яким чином і в який термін ми маємо повернути наших хлопців", - зазначив Зеленський.

Під час другої телефонної розмови, яка відбулася після вбивства бойовиками чотирьох українських військових під Павлополем Донецької області, йшлося про припинення вогню. Вони обмінялися інформацією про ситуацію на Донбасі.

Під час другої телефонної розмови Володимира Путіна і Зеленського вони домовилися, що третій контакт між ними буде особистою зустріччю в "нормандському форматі".

"Нашою стороною вона була запланована. Чесно кажучи, він мені сказав, що раніше були такі відносини, що про жодні зустрічі не могло бути й мови, але, щоб вирішувати в мінському форматі, нам потрібно зустрічатися в нормандському. Я вважаю, що тільки дивлячись очі в очі та в присутності західних лідерів ми можемо домовитися і підписатися - що є найважливішим", - заявив український президент.

Зеленський зазначив, що після завершення військового конфлікту з РФ "буде відверта розмова: з іменами сучасних політиків, сучасних представників засобів масової інформації". "Дивіться, ми просто в демократичній країні живемо, але в мене є інформація з прізвищами: хто що робить, хто від кого отримує гроші, хто які акценти, хто які посилання дає на телебаченні, в газети - що загалом відбувається заради того, щоб вони просто не повернулися. Уся інформація є - це найголовніше. І всі будуть за це відповідати", - пообіцяв він.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram