ГоловнаПолітика

Дуда: санкції Заходу проти Росії повинні тривати до повної деокупації українських територій

Президент Польщі запевнив Зеленського у підтримці.

Дуда: санкції Заходу проти Росії повинні тривати до повної деокупації українських територій
Фото: https://www.president.gov.ua

Санкційна політика Заходу проти Росії повинна тривати до відновлення повної територіальної цілісності України в кордонах до 2014 року.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським, повідомляє Укрінформ.

"Ми вважаємо, що політика санкцій повинна бути продовжена. Тому що це найбільш мирний спосіб змусити державу дотримуватися стандартів міжнародного права. Сьогодні ці стандарти не дотримуються", - сказав Дуда.

"Я запевнив пана президента, що він може розраховувати на мою підтримку щодо суверенітету України, я запевнив, що завжди тут моя позиція буде однозначною - Україна повинна повернути територіальну цілісність, яку мала до 2014 року. Ми називаємо речі своїми іменами. Територія України окупована. Крим, Донбас повинні повернутися під повний контроль України", - запевнив президент Польщі.

За його словами, Варшава підтримувала і буде підтримувати Україну на шляху зближення з ЄС і НАТО.

Польський лідер також подякував українському колезі за участь у меморіальних заходах у Варшаві з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни.

Раніше повідомлялося, що Зеленський готовий зняти мораторій на ексгумацію поляків в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram