ГоловнаПолітика

Україна, Польща та США підписали "газовий" меморандум

Польська сторона розраховує постачати значні об'єми газу в Україну.

Україна, Польща та США підписали Меморандум про тристоронню співпрацю у сфері енергетики. 

Фото: facebook.com/alex.danylyuk

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Данилюк.

"На зустрічі з Міністром енергетики США Ріком Перрі, яка передувала підписанню Меморандуму, ми обговорили важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від постачання російського газу як для України, так і для Польщі. Одним з кроків забезпечення енергетичної незалежності нашої держави буде налагодження постачання зрідженого газу через Польщу. Для цього побудовано спеціалізований інтерконнектор, який об'єднає наші газотранспортні системи", - написав Данилюк у Facebook.

Фото: facebook.com/alex.danylyuk

Фото: facebook.com/alex.danylyuk

Представник польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петер Наїмський зазначив, що можливість постачання газу в Україну з Польщі відкриється після розширення газового порту в Свіноуйсьце та будівництва газопроводу Baltic Pipe 2022 року.

"2021 року ми зможемо постачати значні об'єми газу в Україну, це буде 6 мільярдів кубометрів на рік", - цитує Наїмського Dziennik.pl.

Водночас він наголосив, що це стане можливим після будівництва в Україні ділянки газопроводу завдовжки 110 км, що дасть можливість доправляти паливо з Польщі.

Напередодні секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Данилюк з робочим візитом прибув до Польщі.

Президент Володимир Зеленський сьогодні прилетів з офіційним дводенним візитом до Польщі, де відбудуться заходи з нагоди 80-річчя від дня початку Другої світової війни. Очільник української держави розпочав візит до Польщі із зустрічі з президентом Анджеєм Дудою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram