ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував скасувати "правки Лозового"

Внесений президентом законопроєкт також пропонує надати НАБУ та ДБР право на прослуховування і проводити обшук нардепа без згоди Ради.

Зеленський запропонував скасувати "правки Лозового"
Фото: zn.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону про зміни до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства (№1009), пише "Інтерфакс-Україна".

У пояснювальній записці йдеться, що законопроєкт пропонує скасувати так звані "правки Лозового", які стосувалися термінів проведення досудового розслідування, призначення та проведення експертизи.

Крім того, пропонується надати Національному антикорупційному бюро (НАБУ) і Держбюро розслідувань (ДБР) право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж в рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.

Президент також ініціює зняття норми, яка забороняє без згоди Верховної Ради здійснювати обшук народного депутата, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, житлового та службового приміщень, а також втручатися в таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

У законі про НАБУ уточнюються адміністративні повноваження директора НАБУ, а також встановлюються спеціальні положення для проведення конкурсу на зайняття посади негласних штатних співробітників НАБУ.

Нагадаємо, "правки Лозового" до Кримінального процесуального кодексу набули чинності 15 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram