ГоловнаПолітика

Київський суд дозволив затримати спонсора ФК "Монако"

Бізнесмен живе в Монако, яке видавати його не збирається.

Київський суд дозволив затримати спонсора ФК "Монако"
Алексей Федорычев
Фото: Спорт-Экспресс

Київський апеляційний суд задовольнив клопотання НАБУ і дозволив затримати бізнесмена Олексія Федоричева, який проживає в Монако, для обрання запобіжного заходу, пише "Судовий репортер" з посиланням на постанову суду від 7 серпня.

Федоричев фігурує у справі про розкрадання 295 тис. тонн ячменю в 2014 році. Тоді Державна продовольчо-зернова корпорація уклала чотири контракти з Lirtavis Enterprises LTD і Somerton Business Limited на поставку ячменю в Саудівську Аравію.

За умовами угод, офшорні компанії ставали власниками зерна після його повної оплати на підставі документів, наданих продавцем у банк покупцем. Але грошей ДПЗКУ так і не отримала. Тільки-но були отримані дозволи на експорт зерна, ячмінь завантажили на судна, які відпливли в Саудівську Аравію. Морським агентом для суден була фірма "АТІС" Федоричева.

Збитки склали 60 млн доларів.

Федоричева підозрюють за ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст .27, ч. 3 ст. 209 КК України.

НАБУ надсилало підозри спочатку самостійно, а потім через Міністерство юстиції, але Монако відмовилося вручити їх Федоричеву, оскільки інкриміновані йому злочини не підлягають кримінальній відповідальності за законодавством князівства. Бюро також робило запити до Італії (у Федоричева там є замок Torre del Gallo) і Францію, але отримало відповідь, що бізнесмена в цих країнах немає.

Прокурор під час судового засідання заявив, що НАБУ вжило всіх можливих заходів, передбачених законодавством і міжнародними договорами, для вручення Федоричеву письмового повідомлення про підозру, тому він повинен вважатися підозрюваним.

Суд погодився з позицією прокурора і санкціонував затримання Федоричева.

Нагадаємо, Федоричев - колишній власник московського "Динамо" і "Ростова". Його компанія Fedcominvest спонсорує ФК "Монако".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram