ГоловнаПолітика

Росія розмістила в Криму ескадрилью розвідувальних безпілотників

Ескадрилья "Форпост" увійшла в 318-й змішаний полк Чорноморського флоту Росії.

Росія розмістила в Криму ескадрилью розвідувальних безпілотників
Фото: 24tv.ua

Російська ескадрилья безпілотників "Форпост" для розвідки і цілевказівки розміщена в окупованому Криму. Про це сьогодні повідомила російська газета "Известия".

За даними газети, безпілотники розміщено під Севастополем у складі 318-го змішаного авіаційного полку Чорноморського флоту Росії з весни цього року. Дрони можуть вести розвідку і давати цілевказівки ракетним системам кораблів, береговим комплексам "Бастіон" і артилерії. Безпілотники вже перевірили під час морських навчань.

Тактичний безпілотник "Форпост" - це ліцензійна копія ізраїльського Searcher MkII, який збирають на Уральському заводі цивільної авіації (УЗЦА) з 2010 року. До 2018 року у російської армії було близько 30 комплексів "Форпост", зібраних з імпортних комплектуючих. Планувалося, що з 2019 року Міноборони Росії почне отримувати повністю локалізовані машини, до того ж модернізовані з урахуванням бойового досвіду в Сирії - "Форпост-М".

Розвідувальний безпілотний комплекс "Форпост" включає три літаки і наземну станцію управління. Маса одного літака становить 500 кг, корисне навантаження - 100 кг, запас палива - 99 кг. Безпілотник може розганятися до 200 км/год, здатен здійснювати розвідку з висоти 5 км протягом 16 годин на відстані до 400 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram