ГоловнаПолітика

Порошенко: ліквідація комітету Ради у справах ветеранів стане пострілом у спину армії

"Сподіваюся, що депутатам стане здорового глузду прийняти правильне рішення".

Порошенко: ліквідація комітету Ради у справах ветеранів стане пострілом у спину армії
Фото: Макс Левин

Колишній президент Петро Порошенко заявив, що запланована новою владою ліквідація комітету Верховної Ради у справах ветеранів стане пострілом у спину армії.

Про це йдеться у фейсбуці Порошенка.

"Скорочення Комітету у справах ветеранів - це ще один постріл у спину армії. Перший крок до згортання державної політики стосовно захисників - соціальний захист ветеранів, членів їхніх сімей, сімей загиблих, учасників Революції гідності", - йдеться в заяві колишнього президента.

Він побоюється, що слідом за комітетом може бути ліквідовано і Міністерство ветеранів.

"У всіх державах, які беруть участь у збройних конфліктах, є міністерство ветеранів: у США, Китаї, Японії, Канаді, Хорватії, Австралії, Новій Зеландії, Франції, Південній Кореї. І зберегти його функціонування в Україні надзвичайно важливо. Підтримку Міністерству ветеранів України вже надали наші країни-партнери: США, Канада, Великобританія. Сподіваюся, що сьогодні новообраним депутатам стане здорового глузду прийняти правильне політичне рішення", - йдеться у фейсбуці Порошенка.

Нагадаємо, що 14 серпня на чергове засідання збереться підготовча група нового скликання Верховної Ради. Вона буде обговорювати в тому числі скорочення кількості комітетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram