ГоловнаПолітика

Сімох представників верхівки "Сили і честі" вигнали з партії за критику Смешка

Серед них - перший заступник голови партії Олександр Кіхтенко.

Сімох представників верхівки "Сили і честі" вигнали з партії за критику Смешка
Фото: sylaichest.org

Партія "Сила і честь" виключила зі свого складу чотирьох членів політради і чотирьох керівників обласних осередків через відкритого листа, який вони оприлюднили на сайті "Оглядач" 15 липня. У ньому лідера партії Ігоря Смешка звинувачують у самоправності під час формування виборчого списку і ігнорування ним пересічних активістів.

Майже через місяць після цієї публікації "Сила і честь" оголосила про виключення підписантів зі своїх лав.

"Сила і честь" вважає, що вони зробили усе можливе, щоб знизити рейтинг партії, і мали на меті "рейдерське захоплення контролю над нею у зв'язку з можливістю отримання державного фінансування".

"Фактом є те, що звернення, яке було опубліковано за 6 днів до голосування на парламентських виборах, завдало партії істотної шкоди", - йдеться у заяві прес-служби партії.

З "Сили і честі" виключені перший заступник глави партії Олександр Кіхтенко, члени політради Михайло Нечипорук, Юрій Черкасов, Юрій Ляховський, керівники осередків Володимир Фастів (Дніпропетровська область), Олександр Вітковський (Херсонська область), Валерій Безкровний (Чернігівська область), Геннадій Крутов (Харківська область).

Нагадаємо, що "Сила і честь" посіла на виборах до Верховної Ради сьоме місце, за неї проголосували 3,82% виборців.

Її лідер Ігор Смешко на виборах президента був шостим з результатом 6,04%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram