ГоловнаПолітика

Арсеній Яценюк: Путін хоче танцювати на могилах європейських надій

"Медведчук представив у Страсбурзі план Путіна щодо України і Європи".

Арсеній Яценюк: Путін хоче танцювати на могилах європейських надій
Арсений Яценюк
Фото: http://nfront.org.ua

"Мета Путіна і його посланців - не мир. Їх мета - війна проти нас. Москва сльозам не вірить. Москва хоче крові. Але ми зупинимо їх і в цей раз", - написав прем'єр-міністр України 2014-2016, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в своєму блозі на Цензор.НЕТ.

Арсеній Яценюк нагадав, що сьогодні, саме в річницю трагедії MH17, "Медведчук представив в Страсбурзі план Путіна щодо України і Європи".

Суть цього плану Росії, підкреслив Арсеній Яценюк - "все лягає на Україну": "Жертви, злочини російських військових і бойовиків, вбивства, зґвалтування, тортури. Все, що було знищено або вивезено до Росії. За це повинна заплатити Україна".

За планом Путіна, озвученим Медведчуком, "Україна не має і не може мати самостійного майбутнього": "Все буде вирішувати Москва. Так хоче Кремль. У нього така версія історії. Тут немає українців. Не було. Не повинно бути".

Згідно з планом Кремля, "щоб якось зберегтися, Україна повинна бути максимально розділена": "Вони пропонують автономію для Донбасу. Навіщо? Тому що автономія для Донбасу - це повтор сценарію, який вони вже провернули в Криму".

Тим часом, підкреслив Арсеній Яценюк, сам Крим виводиться Росією за дужки: "Крим, говорить Москва, належить Росії. Іншого варіанту не буде".

Європа, згідно з планом Путіна, повинна заплатити Москві "за підтримку ідеології "примирення", плюс - Північний потік-2": "Будете платити завжди, говорить Путін. Європо, продовжуй в тому ж дусі, - по суті, говорить він європейським слухачам. Запрошуй медведчуків, допускай російських парламентаріїв до Парламентської асамблеї Ради Європи, кидай за ґрати українців. І уважно стеж за новинами: скоро ми прийдемо на твої наступні території - Польщу, Угорщину, країни Балтії".

"Європо, каже Путін в день річниці MH17, ти заплатиш за все, навіть за розвал Радянського Союзу. Ти втомилася, Європо. Розраховуєш, що прийшов час для того, щоб перевести подих, порозумітися, домовитися. А Путін так не думає. Приймайте його в гості. Він хоче танцювати на могилах європейських надій. Саме це в Страсбурзі сказав сьогодні Медведчук", - підкреслив Арсеній Яценюк.

До того ж, нагадав він, сьогодні з Москви прийшла ще одна новина: "Путін видав указ про спрощений режим надання громадянства для своїх жертв з Донбасу".

Мета Путіна і його посланців - не мир, написав Арсеній Яценюк: "Їх мета - війна проти нас".

"П'ять років Медведчука оберігали в Україні як безальтернативного посередника. Дооберігались. Сьогодні він виставив свій рахунок", - підкреслив лідер "Народного фронту".

"Москва сльозам не вірить. Москва хоче крові. Але ми зупинимо їх і цього разу", - написав Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram