ГоловнаПолітика

Зеленський затвердив новий склад Національної інвестради

Головою ради став сам Зеленський, а секретарем Давид Арахамія.

Зеленський затвердив новий склад Національної інвестради
Фото: Хвиля

Президент Володимир Зеленський затвердив новий склад Національної інвестиційної ради і призначив її секретарем Давида Арахамію. Про це свідчить опублікований на сайті голови держави указ № 423 від 21 червня 2019 року.

У новому складі Національної інвестиційної ради тепер 29 осіб.

За посадою до неї увійшли: Володимир Зеленський як голова ради, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова Національного банку Яків Смолій, перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр юстиції Павло Петренко.

Секретарем ради призначено Давида Арахамію – кандидата в депутати від партії "Слуга народу", співзасновника міжнародної IT-компанії Template Monster і засновник волонтерської організації "Народний проект", яка допомагає українським військовим у зоні АТО.

Також до інвестради увійшли заступники голови Адміністрації президента Олексій Гончарук і Вадим Пристайко, помічник президента Андрій Єрмак, радник президента Олег Устенко.

За згодою до ради входять представники українських та іноземних організацій і компаній, ділових кіл, експерти з питань залучення інвестицій, розвитку підприємництва, фахівці в галузі економіки, фінансів.

Наприклад, туди увійшли: гендиректор групи компаній "Sumitomo Согр." Куніхару Накамура і голова ради директорів "Marubeni Corporation" Фумія Кокубу (обидва - Японія), гендиректор "Posco Daewoo Corporation" Кім Янг-Санг (Корея), гендиректор групи компаній "DP World" Султан Ахмед Бін Сулайєм (ОАЕ), голова правління "Turkcell Iletisim Hizmetleri AS" Ахмет Акча (Туреччина) і президент державної нафтової компанії Азербайджану "SOCAR" Ровнаг Абдуллаєв.

Нагадаємо, 21 червня Зеленський вніс у Раду законопроект про кримінальну відповідальність за кнопкодавство і відзначив його як невідкладний.

Законопроект передбачає введення нової статті до Кримінального кодексу - 364-2 "Здійснення народним депутатом України голосування замість іншого народного депутата України". У разі прийняття закону цей злочин буде каратися у вигляді штрафу від 3000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram