ГоловнаПолітика

Зеленський купив квартиру родині загиблого шахтаря, житло для якої раніше придбав телеканал "Прямий"

У Михайла Павлика залишилися дружина і троє дітей.

Зеленський купив квартиру родині загиблого шахтаря, житло для якої раніше придбав телеканал "Прямий"
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський за свій рахунок купив нове житло для сім'ї загиблого на шахті "Лісова" у Львівській області гірника Михайла Павлика.

У Михайла Павлика залишилися дружина і троє дітей: двоє хлопчиків-підлітків і 8-річна дочка.Тепер у сім'ї дві квартири, оскільки раніше родині загиблого Михайла Павлика придбав квартиру телеканал "Прямий", повідомляє 24 канал.

Відомо, що сім'я 15 років прожила в кімнаті гуртожитку, а потім знімала квартиру в Червонограді.

Вже наступного дня після трагедії на шахті "Лісова" Володимир Зеленський пообіцяв особисто купити родині власне житло. Це сталося під час перепалки з журналісткою телеканалу "Прямий". Зокрема, Зеленський запропонував журналістці, щоб він і телеканал "Прямий" скинулися 50% на 50% і купили квартиру сім'ї шахтаря.

"Через три тижні після трагедії журналісти поїхали до Червонограда, де проживає родина Павликів. І знайшли одразу дві нові квартири. Два тижні тому велику двокімнатну квартиру в новому шестиповерховому будинку для сім'ї Павликів придбав президент", - йдеться в повідомленні.

Фото: Зеленський купив квартиру родині загиблого гірника в цій багатоповерхівці

24 серпня, на День незалежності, тут повинні святкувати новосілля. Зараз в квартирі триває ремонт, але Антоніна і її троє дітей зможуть заїхати сюди вже наприкінці літа. Нова квартира площею трохи більш ніж 90 квадратних метрів розташована на п'ятому поверсі, розповів виконувач обов'язків голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

В Адміністрації президента історію з житлом для сім'ї загиблого гірника коментують неохоче.

"Президент ніде про це не говорив, і не збирався цього робити. Він пообіцяв родині, він це зробив і все. На відміну від деяких телеканалів, які квартиру купували в прямому ефірі", - сказав заступник глави АП Кирило Тимошенко.

3 червня телеканал "Прямий" купив трикімнатне житло площею 72 кв. м сім'ї загиблого шахтаря в будинку, де вони раніше винаймали квартиру. В повідомленні на сайті телеканалу зазначалося, що станом на 3 червня інформації про те, що сім'я шахтаря отримала житло від Володимира Зеленського не було. Також від глави держави не надходило жодних звернень на адресу "Прямого" щодо придбання житла.

Фото: Телеканал "Прямий" купив квартиру родині загиблого гірника в цьому будинку

Нагадаємо, в ніч на 29 травня на шахті "Лісова" ДП "Львіввугілля" у селі Сілець Сокальського району Львівської області стався обвал породи, загинули два гірники 1971 і 1997 року народження.

За збігом обставин саме шахта "Лісова", де сталася трагедія, згадується в серіалі "Слуга народу", в якому Зеленський зіграв роль президента. Розслідування причин реальної трагедії на шахті триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram