ГоловнаПолітика

Українська делегація вимагає відсторонити президента ПАРЄ від ведення засідання

Ар'єв пояснив, що Паск'є допустила порушення регламенту, змінивши порядок денний засідання.

Українська делегація вимагає відсторонити президента ПАРЄ від ведення засідання
Лилиан Мори Паскье
Фото: Socialist Group Parliamentary Assembly

Українська делегація вимагає відсторонити президента Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ліліан Марі Паск'є від ведення засідання через порушення регламенту.

Про це повідомив голова делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Саморуйнування ПАРЄ почалося. Ми звернулися в регламентний комітет і вимагаємо від Паск'є відсторонитися від ведення сесії через зафіксований факт нехтування голосуванням делегатів до комітетських висновків", - написав Ар'єв у Фейсбуці.

Він пояснив, що Паск'є допустила порушення регламенту - "довільно змінила порядок денний, коли голосування показало, що не було достатньо голосів (2/3 від присутніх)".

"Такого відвертого нахабства я не пам'ятаю за всі 6,5 років роботи ПАРЄ. Мало того, Паск'є все визнала після того, як я взяв слово і вказав їй на це порушення, але відмовилася виправляти неправомірні дії", - додав Ар'єв.

Нагадаємо, раніше ПАРЄ відхилила пропозицію провести дебати з питання катастрофи MH17 і російського шантажу. Також на сьогоднішній сесії ПАРЄ очікується рішення про зняття санкцій з російської делегації, яка вже завтра може взяти участь у виборах нового генсека Ради Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram