ГоловнаПолітика

Перший заступник голови Нацполіції закликав Раду прийняти закон проти педофілів

"Перекрили дорогу - проводимо позачергову сесію, а вбили Дарину Лук'яненко - це нікого не хвилює".

Перший заступник голови Нацполіції закликав Раду прийняти закон проти педофілів
Фото: npu.gov.ua

Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін закликав Верховну Раду прийняти законопроект №6607 про посилення покарання за сексуальні злочини проти дітей і відкритий реєстр педофілів, як у Польщі.

Про це повідомила прес-служба МВС.

За його словами, цей закон має важливе превентивне значення.

"Для насильника найстрашніше стати впізнаваним. Це я можу стверджувати з власного досвіду роботи в кримінальному блоці поліції. Коли злочинець відомий, він хвилюється, знає, що може бути потім. А [в іншому разі] коли він відсидів, він виходить і знову ґвалтує. І це щоразу", - заявив Аброськін.

Поліцейський вважає, що сьогодні Верховна Рада приймає закони, які менш пріоритетні порівняно із захистом дітей. "Ми приймаємо закони про євробляхи... Перекрили дорогу - ми проводимо позачергову сесію, а вбили Дарину Лук'яненко - це нікого не хвилює", - поскаржився Аброськін.

Він вважає, що право злочинців на захист персональних даних не може бути перешкодою для ухвалення цього закону.

"Ми постійно говоримо з правозахисниками про захист персональних даних педофілів, але жоден правозахисник не говорить нічого про захист дитини. Оце жахливо! У Польщі міністр юстиції сказав, що для них на першому місці захист дітей і нас не хвилює захист педофілів. А в нас на першому місці захист педофілів, і поки так буде, ми будемо щодня хоронити наших дітей", - сказав Аброськін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram