ГоловнаПолітика

ПАРЄ відхилила українські правки до резолюції щодо делегації РФ

Раніше українську делегацію в ПАРЄ проігнорували в Адміністрації президента.

Парламентська асамблея Ради Європи відхилила понад 200 правок делегації України до резолюції щодо повернення делегації Російської Федерації.

Про це повідомила віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко у Facebook.

За її словами, "за" правки проголосували 52 "принципових європейці", 110 євродепутатів виступили "проти".

"Приблизно такий розклад зараз в ПАРЄ, де відбувається справжня Страсбурзька змова деяких європейських політиків і делегацій", - заявила Геращенко.

Також Ірина Геращенко поскаржилася, що напередодні сесії ПАРЄ українська делегація просила представників Адміністрації президента про зустріч, щоб узгодити план дій, і не отримала відповіді.

"Обмінятися інформацією про виклики, узгодити наш спільний план дій, проговорити, як тримати оборону в РЄ. Це вимагало серйозної кулуарної роботи, тиску на наших міжнародних партнерів, щоденних телефонних переговорів не тільки в рамках міжпарламентського діалогу та дипломатичної роботи. Це вимагало насамперед лідерства президента", - пояснила Геращенко.

"Наша делегація залишилася сам на сам у цій залі", - підсумувала вона.

Нагадаємо, що на сьогоднішній сесії ПАРЄ очікується рішення про зняття санкцій з російської делегації, яка вже завтра може взяти участь у виборах нового генсека Ради Європи.

Раніше ПАРЄ відхилила пропозицію провести дебати щодо MH17 і російського шантажу.

Нагадаємо, з 2014 року російська делегація в ПАРЄ позбавлена основних повноважень. На засіданні 9 жовтня 2018 року, як і в 2017 році, ПАРЄ не стала повертати Росії право голосу і відклала це питання на 2019 рік.

У квітні 2019 року ПАРЄ ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка спочатку мала на меті зняття санкційного тиску з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram