ГоловнаПолітика

Адвокат повідомив про критичне погіршання здоров'я політв'язня Бекірова

З'явилися напади задухи й кашель з кров'ю.

Адвокат повідомив про критичне погіршання здоров'я політв'язня Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: Радио Свобода

У кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, критично погіршився стан здоров'я. Крім болю в серці, головних болів, проблеми з підшлунковою залозою, оніміння ноги, високого тиску й високого рівня цукру в крові, у нього з'явилися напади задухи й кашлю з кров'ю.

Про це повідомив адвокат Бекірова Іслям Веліляєв, який сьогодні відвідав підзахисного в СІЗО Сімферополя, передає Крым.Реалии.

«Стан здоров'я погіршується з п'ятниці. Як він мені описав, з'явилися напади задухи. Спочатку людина задихається, ловить повітря ротом, далі відкашлюється і цей кашель з кров'яними виділеннями. Коли це сталося вперше, він і його співкамерник довго стукали у двері камери. Хоч вона й розміщена в медчастині СІЗО, ніхто з медпрацівників довго не приходив. З'явився тоді, коли напад уже минув», - розповів адвокат.

За словами Веліляєва, Бекіров не їсть уже 14 годин, оскільки прийом їжі підніме рівень цукру в крові, який у нього підвищений, незважаючи на прийом інсуліну, призначений лікарями.

Адвокат звернувся із заявою до начальника ізолятора Сергія Бережного з вимогою негайно обстежити підзахисного та госпіталізувати.

«Прямо в СІЗО на місці написав заяву й описав усе, що мені відомо від Бекірова. Сьогодні її подав, найближчим часом чекаємо на реакцію. Мене дуже турбують ці нові симптоми. Людину необхідно рятувати, бити в усі дзвони. Оскільки далі при таких симптомах уже нікого буде рятувати», - додав Веліляєв.

Напередодні адвокат повідомив, що тяжкохворого політв'язня Бекірова можуть відпустити під домашній арешт за умови визнання провини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram