ГоловнаПолітика

Парубій і партія Кличка підуть на вибори разом з Порошенком, - "Українська правда"

Вони можуть піти на парламентські вибори у складі політсили "Європейська солідарність".

Парубій і партія Кличка підуть на вибори разом з Порошенком, - "Українська правда"
Фото: klichko.org

Партія "УДАР" і спікер Верховної Ради Андрій Парубій можуть піти на парламентські вибори у складі політсили Петра Порошенка "Європейська солідарність".

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на власні джерела. Цю інформацію також підтвердили LB.ua у партії Порошенка.

"Можете привітати Віталія, він вчора з Петром вже про все домовився", - розповів "УП" співрозмовник, близький до лідера УДАРу Віталія Кличка, але який не входить у політсилу.

У фракції "Народний фронт" також стверджують, що Парубій може приєднатися до "Європейської солідарності".

Кореспондент "УП" напряму запитав Кличка і Парубія про спільний похід його партії у складі партії Порошенка, проте мер і спікер проігнорували запитання.

За словами іншого джерела, Порошенко особисто займається формуванням списку майбутньої політсили. "Зараз немає якогось готового списку. Петро Олексійович особисто займається його складанням, він ні перед ким не звітує", - розповів співрозмовник з оточення Порошенка.

Нагадаємо, партія "Блок Петра Порошенка - Солідарність" вирішила змінити назву на "Європейська солідарність". З'їзд політсили призначений на 31 травня.

На з'їзді Порошенко може офіційно очолити партію. Зараз лідером "БПП "Солідарність" формально є мер Києва Віталій Кличко, але фактично у партії немає лідера. Кличко очолив її в серпні 2015 року на шкоду власній політсилі "УДАР". Навесні 2016 року Кличко заявив про намір залишити партійний пост через новий закон про державну службу. Чиновникам категорії "А", до яких належить Кличко, тепер заборонено поєднувати роботу у виконавчій владі з членством у партіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram