ГоловнаПолітика

Комітет Ради не зміг розглянути відставку Клімкіна, тому що на засідання прийшло мало членів комісії

З 11 осіб сьогодні на засідання прийшли тільки шестеро.

Комітет Ради не зміг розглянути відставку Клімкіна, тому що на засідання прийшло мало членів комісії
Фото: Макс Левин

Парламентський комітет у закордонних справах не зміг розглянути питання відставки міністра Павла Клімкіна. З цього питання він знову збереться в четвер. Про це повідомила член комітету Світлана Заліщук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися в комітеті, що ми спробуємо зібрати завтра засідання і уточнити у інших членів комітету, оскільки сьогодні було тільки 6 членів, тоді як всього нас 11. Можливо, є достатня кількість людей, щоб ухвалити це рішення", - сказала вона.

Деякі члени комітету запропонували виключити це питання з порядку денного сьогоднішнього засідання.

"Насамперед це був Віктор Іванович Вовк, який сказав, що наш комітет не має юрисдикції розглядати це питання. Хоча спікер Верховної Ради розписав це питання на нас", - зазначила Заліщук.

Також вона наголосила, що важливо, щоб в період таких важливих подій в країні міністерство очолював саме міністр, а не виконувач його обов'язків.

"У нас на носі саміт ЄС, ПА НАТО, перші візити президента. Незалежно від настроїв чи симпатій, голосувань чи політичної належності, сьогодні це питання нашої здатності чітко продемонструвати незмінність зовнішньополітичного курсу, здатність провести саміти на високому рівні. Нам потрібен повноцінний міністр", - сказала Заліщук.

Крім цього, вона додала, що тримати людину в підвішеному стані, враховуючи, що Клімкін заявляв про свої наміри балотуватися в парламент - не етично.

Нагадаємо, 17 травня міністр закордонних справ Павло Клімкін подав у відставку і оголосив про участь у парламентських виборах. Він вважає, що у Володимира Зеленського має бути право призначити свого міністра закордонних справ. (Більшість членів Кабміну призначаються за поданням прем'єр-міністра України, але кандидатуру глави МЗС вибирає президент України).

20 травня Клімкін заявив, що планує балотуватися у Верховну Раду за мажоритаркою. Він сказав, що відкритий до ідей і пропозицій і насправді хороші ідеї в нього є. Однак якщо з цим не складеться - проблеми в цьому він не бачить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram