ГоловнаПолітика

Зеленський призначив начальником Управління держохорони підполковника ЗСУ Оцерклевича

Рекомендації щодо його кандидатури президент отримав від нинішніх офіцерів, ветеранів, волонтерів та журналістів.

Зеленський призначив начальником Управління держохорони підполковника ЗСУ Оцерклевича
Президент Владимир Зеленский
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Гелетея з посади начальника Управління державної охорони і призначив на цей пост підполковника Збройних сил України Олексія Оцерклевича.

Про це повідомляється на сайті президента.

Зазначається, що рекомендації щодо кандидатури Оцерклевича Зеленський отримав від нинішніх офіцерів, ветеранів, волонтерів та журналістів.

"Олексій "Купол" Оцерклевич став відомим завдяки військовій хитрості, яка дозволила провести без єдиного пострілу ротацію наших військових і добровольців в ДАП - просто на очах у ватажка російських найманців Мотороли. Про це в той час повідомляли офіційні представники Генштабу ЗСУ. За особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм Олексій Оцерклевич був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Водночас, він принципово відстоював інтереси бійців у суперечках з керівництвом, через що не мав прихильності з боку пострадянських генералів", - йдеться у повідомленні.

"Вважаю, що таких офіцерів, як Олексій Оцерклевич, а також професійних сержантів і рядових бійців, які добровільно йшли в армію в 2014 році і яких армійська бюрократія потім вичавлювала з лав ЗСУ, час підвищувати і повертати до активної служби.  Переконаний, що з новими складними обов'язками Оцерклевич впорається гідно. Адже зі мною йому точно доведеться несолодко. Я маю намір ходити до людей так часто, як зможу. Незважаючи на ризики, які в цьому будуть бачити працівники УДО", - прокоментував призначення Зеленський.

Нагадаємо, 22 травня начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей подав у відставку. Він заявив, що вирішив подати рапорт про звільнення після інавгурації, оскільки залишити свій підрозділ напередодні цієї важливої події було б безвідповідально.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram