ГоловнаПолітика

У Раді повідомили, що місія МВФ приїде в Україну 21 травня

Цього тижня парламент повинен прийняти законопроект №2413-а, який зобов'язувався затвердити до кінця березня.

У Раді повідомили, що місія МВФ приїде в Україну 21 травня
Миссия МВФ приедет в Украину 21 мая
Фото: publika.md

Місія Міжнародного валютного фонду 21 травня приїде в Україну.

Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко, передає РБК-Україна.

За його словами, місія буде працювати в Україні впродовж двох тижнів.

"Наступного тижня з 21 травня в Україну приїжджає місія МВФ і працюватиме впродовж двох тижнів", - сказав Довбенко.

За його словами, на цьому пленарному тижні Рада повинна прийняти законопроект №2413-а, який парламент зобов'язувався затвердити до кінця березня.

"У меморандумі про співпрацю з МВФ зафіксовано зобов'язання розглянути до 31 березня законопроект №2413-я з приводу консолідації функцій державного управління на фінансових ринках. Так сталося, що ми не змогли, але вже на цей пленарний четвер стоїть законопроект у прохідній частині. Прохання його не переносити. Наші колеги з міжнародних фінансових інститутів вважають, що достатньо голосів для підтримки законопроекту", - додав Довбенко.

Нагадаємо, раніше офіційний представник Фонду Джеррі Райс повідомив, що місія МВФ приїде в Україну найближчим часом. Він також розповів, що директор МВФ Крістін Лагард підтримує зв'язок з українською владою, зокрема з новообраним президентом Володимиром Зеленським, у спілкуванні з яким вона підкреслила, що МВФ, як і раніше, готовий підтримати Україну.

Нова програма співпраці між Україною і МВФ у рамках механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (близько $1,4 млрд) надано відразу, тоді як решта коштів повинні бути надані за підсумками піврічних переглядів програми в 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram