ГоловнаПолітика

ВККС визначила переможців конкурсу на 78 вакансій суддів Верховного Суду

Список повинен бути затверджений ВККС і переданий на розгляд до Вищої ради правосуддя.

ВККС визначила переможців конкурсу на 78 вакансій суддів Верховного Суду
Фото: Макс Требухов

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) визначила переможців конкурсу на 78 вакансій суддів Верховного Суду.

Відповідне рішення прийнято за засіданні колегій ВККС в середу.

Відзначається, що колегіями за результатами конкурсу були сформовані рейтинги кандидатів в Касаційний господарський суд, Касаційний адміністративний суд, Касаційний цивільний суд і Касаційний кримінальний суд в складі Верховного Суду.

За результатами конкурсу до Касаційного госпсуду потрапили чинні глави і члени Вищої ради правосуддя (ВРП) Ігор Бенедисюк, Наталя Волковіцькаі Тетяна Малашенкова, а також екс-судді Вищого госпсуду Сергій Могил і Валерій Картере.

До складу Касаційного кримінального суду потрапив чинний глава Подільського районного суду Києва Василь Бородій.

До складу Касаційного цивільного суду пройшов в.о. глави апарату Верховного суду Валентин Сердюк і суддя Оболонського райсуду Києва Максим Тітов, колишній член колегії у справі екс-Президента Віктора Януковича.

У Касаційний адмінсуд пройшов діючий член ВСП Микола Гусак.

Список переможців повинен бути затверджений ВККС і переданий на розгляд до Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, 31 липня Вища рада правосуддя затвердила штатний розклад Верховного Суду і Вищого антикорупційного суду. Повний штат Верховного Суду затверджений в складі 196 суддів (зараз - 120), з яких: в Касаційному адміністративному суді - 56, в Касаційному господарському суді - 45, в Касаційному кримінальному суді - 42, в Касаційному цивільному суді - 53.

Перший конкурс в новий Верховний Суд тривав з листопада 2016 до липня 2017 року. До нього були допущені близько 650 осіб. За результатами конкурсного відбору ВККС направила до Вищої ради правосуддя рекомендації про призначення 120 кандидатів суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду (адміністративного, господарського, кримінального та цивільного), по 30 суддів в кожному з перерахованих судів.

10 листопада 2017 року Порошенко призначив 113 суддів, 14 грудня - ще двох. Кількох переможців першого конкурсу досі не затвердили.

2 серпня 2018 року оголошено конкурс на 78 місць у Верховному Суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram