ГоловнаПолітика

Прокуратура повідомила про підозру в сепаратизмі проросійському журналісту

Скачку закидають написання матеріалів антиукраїнського змісту.

Прокуратура повідомила про підозру в сепаратизмі проросійському журналісту
Фото: vesti-ukr.com

Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила авторові інтернет-ресурсу "Антифашист", журналісту Володимиру Скачку про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК).

Про це повідомила 6 березня прес-служба АРК.

5 березня за місцем проживання Скачка співробітники прокуратури і Служби безпеки України провели обшук, під час якого вилучили матеріали антиукраїнського змісту.

"Під час обшуку виявлено та вилучено матеріали антиукраїнської спрямованості, які, починаючи з 2014 року, поширювалися в українських і російських ЗМІ, в тому числі ті, які містять заклики до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території України, а також низка предметів з символікою держави-окупанта, що пропагують окупацію півострова", - сказано в повідомленні.

Фото: ark.gp.gov.ua

У повідомленні прес-служби АРК не вказано прізвище підозрюваного, але є посилання на статтю Скачка на сайті "РИА Новости Україна" від 16 березня 2014 року.

Крім того, сам Скачко в коментарі "РИА Новости" заявив, що проти нього відкрито провадження, пов'язане зі справою проти головного редактора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram