ГоловнаПолітика

Пашинський спростував інформацію про виїзд з України

О 16:00 нардеп візьме участь у засіданні РНБО.

Пашинський спростував інформацію про виїзд з України
Фото: Макс Левин

Заступник керівника фракції НФ, голова профільного комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський спростовує інформацію про свій виїзд за кордон. О 16:00 він має намір узяти участь у засіданні РНБО з питань реформування Укроборонпрому. Про це повідомляє Житомир.Life.

Раніше на своїй сторінці у Facebook Євген Шевченко, який співпрацював з НАБУ, заявив, що Пашинський разом із сином поспіхом виїхав за межі України. Причина, за його словами, в тому, що детективи НАБУ заарештували колишнього і чинного директорів державної компанії «Спецтехноекспорт» Павла Барбула і Владислава Бельбаса, які злочинним шляхом привласнили 55 млн грн. А син Пашинського працював у цій компанії.

Журналісти сайту Житомир.Life 6 березня, перебуваючи в місті Коростень, зустрілися з народним обранцем під час його візиту до медичних працівників міської лікарні та поздоровлення жіночої частини колективу з прийдешнім святом весни.

Сергій Пашинський у Житомирській обласній лікарні
Фото: Житомир.Life
Сергій Пашинський у Житомирській обласній лікарні

На запитання журналістів про його можливий від'їзд за кордон у світлі подій навколо держпідприємства "Спецтехноекспорт" Сергій Пашинський заявив, що спростовувати очевидні фейки не бачить сенсу. У той самий час, додав нардеп, сам факт його перебування на території країни говорить про те, що він нікуди не втікав і не збирається. "Я ніколи і нікуди не втікав. Нехай таким шляхом ідуть ті, хто краде у країни або розганяє фейки. Також повідомляю, що сьогодні о 16:00 я буду брати участь у засіданні РНБО щодо реформування "Укроборонпрому", - заявив Сергій Пашинський.

Нагадаємо, 25 лютого команда Bihus.info опублікувала розслідування про схеми розкрадання в оборонному комплексі України. Фігурантом розслідування є син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський планують подати на авторів розслідування до суду.

Президент Петро Порошенко спочатку призупинив повноваження першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а 4 березня звільнив його з займаної посади.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що розслідування журналістів про розкрадання в оборонній сфері збіглося за часом із закінченням слідства ГПУ.

4 березня вийшла третя частина розслідування. За даними журналістів, схема Гладковського-Жукова принесла учасникам $300 тисяч на висотомірах для ремонту двох казахських Ан-26 у 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram