ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція через два роки повідомила Хімікусу про підозру у хуліганському нападі на Пашинського, - адвокат

31 грудня 2016 року Пашинський поранив Хімікуса з пістолета на дорозі під Васильковом.

Поліція через два роки повідомила Хімікусу про підозру у хуліганському нападі на Пашинського, - адвокат
Фото: Українські новини

Поліція вручила В'ячеславу Хімікусу підозру у хуліганському нападі на депутата Верховної Ради Сергія Пашинського у Київській області.

Про це повідомила його адвокат Марина Паринова у Фейсбуці.

"Майже через два роки після злощасної новорічної ночі, коли депутат Пашинський прострелив ногу В'ячеславу Хімікусу, поліція вручила підозру. Підозру вона вручила Хімікусу: хуліганив мовляв, нападав на нардепа, який проїжджав повз у "Мерседесі", від чого нардеп сильно постраждав", - написала вона.

За її словами, вручення підозри Хімікусу проходило без адвокатів рано вранці у нього вдома.

Нагадаємо, Пашинський поранив Хімікуса з пістолета 31 грудня 2016 року. Інцидент стався на автомобільній дорозі біля Василькова Київської області. Депутат заявив, що нападаючою стороною був Хімікус, а той своєю чергою стверджує протилежне.

За версією Пашинського, він з дружиною повертався на автомобілі з кінотеатру додому у село Хлепча. На неосвітленій частині дороги їх машина ледь не врізалася в мікроавтобус, який стояв на проїжджій частині без габаритних вогнів. Депутат вийшов із салону автомобіля, щоб з'ясувати, у чому річ. В результаті у нього сталася сварка з Хімікусом, який нібито вдарив Пашинського пляшкою по голові і збив з ніг. Лежачи на землі, депутат вистрілив у ногу своєму нападнику.

За версією Хімікуса, Пашинський одразу від початку конфлікту дістав пістолет і почав ним погрожувати, за що й отримав пляшкою по голові. Також потерпілий стверджує, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, а відразу цілився на ураження.

26 липня Генпрокуратура закрила справу, тому що не знайшла у діях Пашинського складу злочину. 21 серпня захист Хімікуса оскаржив це рішення і суд зобов'язав ГПУ відновити розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram