ГоловнаСуспільствоВійна

ПРООН представила програму розмінування Донецької області

"Поки територія області не розмінована, немає можливості впроваджувати на ній інші проекти".

ПРООН представила програму розмінування Донецької області
Фото: facebook.com/YuriiHarbuz

Делегація Програми розвитку ООН спільно з міжнародними партнерами презентувала програму діяльності щодо розмінування Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

"Делегація ПРООН спільно з міжнародними партнерами Halo-Ukraine, FSD і DDG презентували програму діяльності щодо розмінування області ... Відбулася презентація програми діяльності партнерів та ПРООН в зв'язку з перспективними змінами законодавства України в сфері протимінної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зазначив, що область завжди готова до співпраці, а також подякував за те, що міжнародні організації прагнуть допомогти їй у важкий час.

"Поки територія області не розмінована, немає можливості впроваджувати на ній інші проекти. Неможливо відновлювати інфраструктуру. Розмінування займає дуже багато часу", - сказав Стокоз.

Нагадаємо, в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб підрахували, що витрати на розмінування всього Донбасу можуть перевищити 800 млн доларів.

Раніше фахівці заявляли, що на розмінування Донбасу потрібно 10-15 років і цей процес буде коштувати Україні не один мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram