ГоловнаСуспільствоЖиття

Підконтрольна Росії влада Криму має намір продати санаторій "Лівадія"

Оздоровниця розташована у власності Верховної Ради України.

Підконтрольна Росії влада Криму має намір продати санаторій "Лівадія"
Фото: Радио Свобода

У Криму виставили на аукціон майже за 400 млн рублів санаторій "Лівадія". Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на підконтрольну Кремлю владу півострова.

"Запрошуємо всіх зацікавлених осіб взяти участь у відкритому аукціоні з продажу рухомого та нерухомого майна санаторію "Лівадія" загальною початковою (мінімальною) вартістю 396 млн 591 тис. 473 рублі (з урахуванням ПДВ)", - йдеться в повідомленні так званої "розпорядчої дирекції майна Республіки Крим".

Прийняття заявок на аукціон завершиться 26 листопада, сам аукціон в електронному вигляді пройде 29 листопада о 14:00, повідомляє установа.

Згідно з українським законодавством санаторій перебуває у власності Верховної Ради України і підприємства українських профспілок "Укрпрофздоровниця".

Раніше російська влада Криму продала за 1,5 млрд рублів (близько 620 млн грн) акції санаторіїв "Місхор", "Дюльбер" і "Ай-Петрі", які перебували у державній власності.

У березні 2014 року в анексованому Росією Криму "націоналізували" близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови в міжнародні суди, де вимагає в якості компенсацій не тільки гроші, але і російське закордонне майно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram