ГоловнаПолітика

Латвія має намір відкрити консульство в Донецькій області

Сторони домовилися про обмін досвідом.

Латвія має намір відкрити консульство в Донецькій області
Фото: diskiem.lv

Латвія планує відкрити своє консульство в Донецькій області. Про це повідомив голова ОДА Олександр Куць за результатами зустрічі Парламентського секретаря Міноборони Латвії Вієстурса Сілєнієкса і керівництва Донецької облдержадміністрації.

Крім того, представники Національної гвардії і Національних Збройних сил Латвії, які увійшли до складу делегації, зазначили, що приїхали в Україну повчитися і перейняти досвід - зокрема, управлінський і військовий, набутий Україною за роки опору російській збройній агресії.

"Домовилися про обмін досвідом зі створення загонів самооборони, організації роботи військово-цивільних адміністрацій, військових капеланів тощо", - заявив Куц.

Латвія від початку збройної агресії Росії проти України твердо стоїть на позиціях відновлення миру і територіальної цілісності нашої держави та всіляко цьому сприяє.

"Гуманітарна допомога, організація відпочинку для дітей загиблих українських військових, реабілітація поранених - за цими напрямками нині триває співпраця, і вона буде продовжена і надалі", - зазначив головний капелан Національних Збройних сил Латвії Елмарс Плявіньш.

Нагадаємо, українське консульство 4 листопада відкрили в турецькій Анталії.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram