ГоловнаПолітика

Кримінальне переслідування кримчанина Ісмаїла Рамазанова припинили через брак доказів

Силовики фактично визнали, що підкинули патрони кримськотатарському активісту.

Кримінальне переслідування кримчанина Ісмаїла Рамазанова припинили через брак доказів
Исмаил Рамазанов
Фото: Антон Наумлюк

Слідство в окупованому Росією Криму припинило кримінальне переслідування кримчанина Ісмаїла Рамазанова, обвинуваченого в "незаконному зберіганні боєприпасів", через брак доказів.

Таким чином, силовики фактично визнали, що підкинули патрони кримськотатарському активісту, вважає журналіст Антон Наумлюк.

На своїй сторінці у фейсбуці він повідомив, що слідство припинило кримінальне переслідування Рамазанова за частиною 1 статті 222 (незаконне зберігання боєприпасів).

"У ході попереднього слідства об'єктивних даних про приналежність Рамазанову... 24 патронів, вилучених 23.01.2018 у ході обшуку... ніхто не почув", - цитує журналіст постанову, яка є в його розпорядженні.

Наумлюк стверджує, що 24 патрони були підкинуті Рамазанову під час обшуку, про що він заявляв із самого початку. Проти нього залишається кримінальна справа про поширення ненависті й ворожнечі через інтернет-рацію Zello.

Адвокат Рамазанова Олексій Ладін заявив, що патрони, виявлені у Рамазанова під час обшуку, відповідно до балістичної експертизи, були виготовлені на українському заводі.

"Ми вважаємо, що ці патрони свого часу, ще до 2014 року, надійшли в СБУ Криму, а потім «у спадок» перейшли до ФСБ. Власне, вони й були підкинуті Рамазанову", - розповів Ладін Крим.Реалії.

Нагадаємо, Ісмаїла Рамазанова затримали 23 січня після обшуку за підозрою в порушенні ч. 1 ст. 282 КК РФ. Він звинувачується в тому, що використовуючи інтернет-радіостанцію Zello, публічно висловлював думку, що, за висновком експерта, збуджує ненависть до групи осіб "росіяни". Крім того, під час обшуку в Рамазанова нібито знайшли патрони. Батько Рамазанова стверджує, що пакет з патронами від пістолета Макарова його синові підкинули.

14 липня Ісмаїл Рамазанов вийшов із СІЗО, оскільки у цій кримінальній справі підозрюваного не можна тримати під арештом більше як півроку.

2 серпня стало відомо, що кримінальну справу стосовно Рамазанова повернули на додаткове розслідування.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram