ГоловнаПолітика

Порошенко закликав до нових санкцій проти Росії за незаконні вибори в ОРДЛО

"Ніякого компромісу, я прошу, щодо питання російської агресії".

Порошенко закликав до нових санкцій проти Росії за незаконні вибори в ОРДЛО
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що проведення Росією незаконних виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей має стати підставою для нових санкцій.

Про це він сказав у середу під час виступу на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття".

"Очікую, що так звані фейкові вибори, які Росія прийняла рішення проводити 11 листопада, запустять введення нових санкцій і покажуть, що терпіння Заходу також не безмежне. Тепер час говорити не про ослаблення санкцій проти Росії, а про їх посилення", - сказав він.

Президент заявив, що будь-які натяки на ослаблення санкційного тиску провокують Росію на ігнорування мирного процесу на Донбасі.

"Росія вже почала розігрувати, мабуть, свою останню карту з гібридної колоди, підриваючи довіру до державних інституцій, дискредитуючи європейський і євроатлантичний вибір, нівелюючи успіхи наших реформ, щоб потім забезпечити реванш проросійських сил в Україні на президентських і парламентських виборах у 2019 році", - додав Порошенко.

Він вважає, якщо Україна "не схибить", то 2019 рік може стати переломною битвою в гібридному протистоянні з Росією.

Водночас Порошенко заявив про необхідність підтримки з Заходу. "Продовжуйте підтримувати Україну на шляху повернення до спільного європейського дому - туди, куди ми цивілізаційно належимо. Ніякого компромісу, я вас прошу, щодо питання російської агресії. І особливо в питанні санкцій до повного відновлення нашої територіальної цілісності та суверенітету над усіма окупованими й анексованими територіями", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, російська окупаційна влада окремих районів Донецької та Луганської областей призначила вибори ватажків "ДНР" і "ЛНР", а також так званих "народних рад" на 11 листопада.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко говорив, що вони можуть стати відправною точкою нової збройної агресії Росії.

Західні країни засудили проведення незаконних виборів в ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram