ГоловнаПолітика

Російський суд на півроку продовжив арешт українцеві Павлу Грибу

Розгляд справи Гриба по суті заплановано 15 листопада.

Російський суд на півроку продовжив арешт українцеві Павлу Грибу
Фото: Радио Свобода

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив на шість місяців арешт українському політв'язню  Павлові Грибу.

Про це повідомила прес-секретар суду Олена Катькало, передає агентство "Интерфакс-юг".

"Арешт продовжено до 24 квітня 2019 року", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону знову почне розгляд справи українця Павла Гриба, якого Росія звинувачує в сприянні тероризму. Розгляд справи Гриба по суті відбудеться 15 листопада.

Міністерство закордонних справ України висловило протест через продовження арешту українському політв'язню Павлові Грибу, якого російські спецслужби викрали під час поїздки в Білорусь і звинуватили в підготовці теракту.

"Фарс у справі Гриба триває. Сьогодні йому незаконно продовжили арешт у РФ до квітня 2019 року. Висловлюємо протест РФ і вимагаємо звільнення", - написала у Twitter прес-секретар МЗС Мар'яна Беца.

Нагадаємо, у серпні 2017 року український офіцер Ігор Гриб заявив про викрадення сина спецслужбами РФ у Білорусі. За його словами, ФСБ виманили його сина Павла в Гомель, під приводом зустрічі з дівчиною, і затримали.

Згодом з'ясувалося, що 20-річний Павло Гриб, який зник у білоруському Гомелі, перебуває в управлінні ФСБ Росії в Краснодарі, його звинуватили в тероризмі.

23 липня У Північно-Кавказькому окружному суді Ростова зачитали обвинувальний акт, але справу повернули до прокуратури "через процесуальну помилку". Павло Гриб не визнав провини за звинуваченням у пособництві тероризму. Засідання у справі Гриба відбуваються в закритому режимі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram