ГоловнаПолітика

Справу Павла Гриба повернули на розгляд військового суду в Ростові

Українця підозрюють у підготовці теракту в школі Сочі.

Справу Павла Гриба повернули на розгляд військового суду в Ростові
Павел Гриб
Фото: Цензор

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону знову почне розгляд справи українського політв'язня Павла Гриба, обвинуваченого у сприянні тероризму. Про це повідомила прес-секретар суду Альона Катькало, передає "Интерфакс".

"Справа щодо Гриба повернулася до нас на новий розгляд після повернення прокурору Кубані. Дата судового засідання наразі не призначена", - повідомила вона.

Нагадаємо, Павло Гриб зник на території Білорусі 24 серпня 2017 року. Цього дня він вирушив у Гомель на побачення до дівчини, з якою познайомився в російській соцмережі "ВКонтакті". Як з'ясувалося пізніше, на той час Павло вже перебував у розшуку за ст. 205 КК Росії (терористичний акт).

За версією слідства, з березня по травень 2017 року обвинувачений листувався в Інтернеті зі старшокласницею із Сочі. Слідство вважає, що Гриб переконував дівчину закласти саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту він, за версією слідства, рекомендував школярці покинути територію Росії.

23 липня в російському "суді" в Ростові-на-Дону під час першого судового засідання у справі політв'язня Павла Гриба він не визнав провину за звинуваченням у пособництві тероризму. Засідання у справі Гриба проходять у закритому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram