ГоловнаПолітика

У справі Павла Гриба дійсно є ще один фігурант на прізвище Капінос

Батько політв'язня підтвердив, що невідомий Стефан Капінос фігурує в обвинувальному акті.

У справі Павла Гриба дійсно є ще один фігурант на прізвище Капінос
Фото: Цензор

У справі українського ув'язненого в Росії Павла Гриба проходить ще один фігурант - під псевдонімом "Стефан Капінос", який нібито є українцем і нібито розповідав Павлу, як правильно виготовити вибухівку. Про це повідомив батько Павла Ігор Гриб, пише УНН.

"Стефан Капінос - так він проходить у справі - тому що є в листуванні", - повідомив Гриб.

Про другого фігуранта справи напередодні повідомили українські ЗМІ. Інформацію про Капіноса вказана в обвинувальному висновку, який зачитав прокурор у Північно-Кавказькому військовому окружному суді в Ростові-на-Дону. В обвинувальному висновку прокурор каже, що Гриб діяв "за пособництва невстановленого громадянина України, відомого під анкетними даними Капінос Стефан Августинович". Нібито з ним Гриб познайомився ще в 2013 році, і Стефан повідомив Павлу про те, що "обізнаний про способи виготовлення вибухових речовин, саморобних вибухових пристроїв, методах введення їх в дію шляхом вибуху".

Стосовно останнього росіяни також порушили справу.

Нагадаємо, справу Гриба передали прокурорам на доопрацювання.

Раніше Павло не визнав вину в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в РФ.

19-річний українець Павло Гриб зник у Білорусі 24 серпня 2017 року. Через два тижні українця виявили в Краснодарському СІЗО Росії, його звинувачують у терористичній діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram