ГоловнаПолітика

Російський суд почне розглядати справу Павла Гриба 9 липня в закритому режимі

Українцю закидають підготовку теракту в школі.

Російський суд почне розглядати справу Павла Гриба 9 липня в закритому режимі
Фото: Ніл Ракша/ Главком

Кримінальну справу обвинуваченого в сприянні тероризму українця Павла Гриба передано на розгляд в Північно-Кавказький окружний військовий суд. Про це повідомила прес-секретар суду Олена Катькало, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У Північно-Кавказький окружний військовий суд надійшла кримінальна справа обвинуваченого в злочині, передбаченому ч.1 ст. 205.1 (сприяння терористичній діяльності). Попередні слухання у справі призначено на 9 липня, засідання пройде в закритому режимі", - сказала Катькало.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, в період з березня по травень 2017 року підсудний, перебуваючи в Україні, листувався в мережі Інтернет зі школяркою з Сочі, ученицею старших класів. Гриб, як стверджує слідство, переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і підірвати його на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту підсудний рекомендував школярці покинути територію Росії.

"Відповідно до ч.3 ст. 12 КК РФ, іноземний громадянин, який скоїв злочин поза межами РФ, але скерований проти інтересів РФ, підпадаає під кримінальну відповідальність", - пояснила прес-секретар.

У вівторок Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив Грибу термін утримання під вартою до 19 грудня 2018 року.

Нагадаємо, в серпні минулого року колишній співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі. 7 вересня стало відомо, що Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, в Краснодарі. Пізніше МЗС України підтвердило місцезнаходження українця.

Адвокат Гриба Марина Дубровіна заявляла, що вирок українцю винесуть протягом 1,5-2 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram