ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські пранкери подзвонили голові СБУ від імені Бабченка

Вован і Лексус заявили, що журналіста побили в київському пабі.

Російські пранкери подзвонили голові СБУ від імені Бабченка
Фото: Lb.ua

Російські пранкери Вован і Лексус подзвонили голові Служби безпеки України Василю Грицаку, представившись ім'ям російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Раніше російські ЗМІ поширили інформацію, що пранкер Вован зателефонував Грицаку і заявив, що його побили в київському пабі через те, що він дивився футбольний матч Росія-Іспанія.

"Так, голові СБУ зателефонував чоловік, який представився Аркадієм Бабченком. Грицак, розуміючи, що дійсно може статися така ситуація, дав певні поради і вжив певних заходів", - розповів керівник апарату голови СБУ генерал Ігор Гуськов.

"Але пранкери оприлюднили не всю розмову... Найцікавіше було в кінці, коли голова СБУ тричі назвав людину іншим ім'ям, яке не стосується Бабченка, і зазначив: а ви хто, ви ж не справжній Бабченко? Після цього зв'язок просто перервався", - додав Гуськов.

На запитання про те, як російські пранкери могли довідатися номер телефону керівника СБУ, він відповів: "На відміну від голови ФСБ, голова Служби безпеки України спілкується з представниками ЗМІ, громадськими активістами, які з початку АТО багато допомагають СБУ. У голови є публічний номер, який надається людям, яким він довіряє. Ось хто саме з них поділився?.."

"Але підкреслю - цей номер не є таємницею. Він є у кола осіб, не пов'язаних зі Службою безпеки", - додав Гуськов, зазначивши, що цей номер Бабченкові не передавали, оскільки такої необхідності не було.

Гуськов також припустив, що цей розіграш - спроба відповіді на пранк "спікера сайту Миротворець" Євгенія Вольнова, який подзвонив у поліцію російського Ростова і заявив, що на вулицях міста футбольні фанати скандують нецензурну кричалку про президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, за даними низки ЗМІ, пранкери Вован і Лексус пов'язані з російськими спецслужбами. Восени 2016 року ці особи змогли провести розмову з президентом України Петром Порошенком під виглядом президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

У 2017 році вони спробували зателефонувати президентові Польщі Анджею Дуді під виглядом Порошенка, але спроба провалилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram