ГоловнаСвіт

Племінницю Скрипаля висунули кандидатом в Ярославську обласну думу

У "Справедливій Росії" її назвали "патріотом з активною життєвою позицією".

Племінницю Скрипаля висунули кандидатом в Ярославську обласну думу
Виктория Скрипаль
Фото: kp.ru

Племінницю колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля Вікторію висунули кандидатом в депутати Ярославської обласної думи від "Справедливої Росії".

Про це повідомив "Коммерсанту" секретар бюро ради регіонального відділення партії Анатолій Каширін.

Він назвав Вікторію Скрипаль "патріотом Росії з активною життєвою позицією". За словами Каширіна, жінка "з задоволенням погодилася" на пропозицію стати кандидатом від партії.

Вибори депутатів Ярославської обласної думи відбудуться 9 вересня. Скрипаль очолила територіальну групу у виборчому окрузі №10 (частина Фрунзенського району Ярославля).

Вікторія Скрипаль стала відомою після отруєння Скрипалів у Британії. Вона брала участь в пропагандистських ток-шоу на російських телеканалах. Жінка стверджувала, що Скрипаль з дочкою "з'їли щось не те" в пабі, перш ніж були госпіталізовані.

Кілька разів вона подавала запит на отримання британської візи, але кожен раз їй відмовляли.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в Солсбері. Як з'ясувалося, вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новичок", розробленою в СРСР. Британські спецслужби вважають, що отруту виготовлено в Росії.

9 квітня Юлія Скрипаль була виписана з лікарні і доставлена в безпечне місце. Її батька виписали в травні.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Великобританії про отруєння. Російська влада пояснень щодо "Новичка" так і не дала, але заявляли про "український слід" речовини, про те, що "Новичок" робили в Великобританії, США, Чехії та Швеції, а зберігали в країнах Балтії. Також в МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисирувала" отруєння.

Відзначимо, що кемеровець, що втратив сім'ю під час пожежі в ТЦ, пішов на вибори від "Єдиної Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram