ГоловнаСвіт

У Мексиці пройшли президентські і парламентські вибори

Лідер президентських перегонів, за попередніми підрахунками, набрав 53% голосів.

У Мексиці пройшли президентські і парламентські вибори
Святкування 207-річчя Незалежності Мексики, Мехіко,16 вересня 2017.
Фото: EPA/UPG

У Мексиці завершилося голосування на президентських і парламентських виборах, що проходили в неділю, 1 липня. Дільниці для голосування почали закриватися о 18:00 за місцевим часом (2:00 понеділка за київським), повідомляє Associated Press.

Нічний офіційний швидкий підрахунок голосів від виборчої влади прогнозує, що Андрес Мануель Лопес Обрадор виграє з результатом 53% до 53,8% голосів, що є надзвичайно високим результатом, якого в країні давно не бачили.

Заступити на посаду президент Мексики зможе в грудні 2018 року.

Згідно з даними Національного виборчого інституту, ситуація в день голосування була спокійною, явка виборців виявилася високою. До участі у виборах запросили понад 89 млн осіб. Перші попередні результати народного волевиявлення будуть оприлюднені пізніше.

За перебігом виборів стежили близько 2,7 млн представників мексиканської політичної партії, 30 тис. місцевих спостерігачів і понад 900 іноземних. До забезпечення безпеки влада залучила сотні тисяч співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп назвав Мексику найнебезпечнішою країною у світі і почав виконання передвиборної обіцянки про будівництво стіни на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram