ГоловнаСвіт

У Туреччині в день дострокових виборів заарештували 10 іноземців за спробу втрутитися в голосування

У них виявили підроблені посвідчення ОБСЄ.

У Туреччині в день дострокових виборів заарештували 10 іноземців за спробу втрутитися в голосування
Выборы в Турции, 24 июня 2018
Фото: EPA\UPG

Трьох французів, трьох німців і чотирьох італійців, які, за припущенням поліції, намагалися втрутитися у вибори, підробивши посвідчення спостерігачів ОБСЄ, заарештували в Туреччині сьогодні, 24 червня, в день дострокових парламентських і президентських виборів. Про це повідомляє "Настоящее Время".

За повідомленнями турецького журналіста агентства "Анадолу" Білала Кенасарі ще не менше семи осіб заарештовано за спробу вкидання бюлетенів.

Також за інформацією кореспондент "Настоящего Времени" зі Стамбула, в місті Ізмір затримали щонайменше шестеро людей за образи чинного президента Реджепа Ердогана.

Затримання пройшли в день дострокових парламентських і президентських виборів. Це перші вибори після внесення правок до конституції країни в 2017, які перетворили Туреччину з парламентської на президентську республіку. По всій країні відкрито 180 тисяч виборчих дільниць.

Незважаючи на те, що фаворитом виборів, за даними опитувань, залишається чинний президент Реджеп Ердоган, його головний конкурент, кандидат від опозиційної Республіканської партії Мухаррем Індже, зберігає шанси на вихід у другий тур з відривом в декілька відсотків.

Незалежні спостерігачі, міжнародні правозахисні організації та активісти побоюються, що на виборах можуть бути масовані вкидання за кандидатуру Ердогана.

Ердоган перебуває при владі понад 15 років - спочатку на посаді прем'єра, а з 2014 року на посаді президента.

Всього на пост президента претендують шість кандидатів, в тому числі лідер прокурдської Партії демократії народів Селахаттін Демірташ, що перебуває в ув'язненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram