ГоловнаСвіт

США повернули нелегалам понад 500 дітей, яких забрали від батьків при перетині кордону

До 20 червня на кордоні затримали і помістили в окремі ізолятори 2300 дітей мігрантів.

США повернули нелегалам понад 500 дітей, яких забрали від батьків при перетині кордону
Фото: EPA/UPG

Затримані нелегальні мігранти, в основному з Південної Америки, возз'єдналися з 522 дітьми, яких раніше роз'єднали зі своїми рідними в рамках політики «нульової терпимості» стосовно нелегалів у США. Про це йдеться на сайті американського Міністерства внутрішньої безпеки.

Відзначається, що возз'єднання ще 16 дітей відклали через погодні умови, воно відбудеться протягом доби. При цьому деякі діти не зможуть повернутися до батьків, оскільки неможливо визначити їх ступінь спорідненості. Ті діти, чиї родичі є злочинцями, що становлять загрозу для дитини, також залишаться в місцях тимчасового утримання в США.

У міністерстві повідомили, що тепер будуть інформувати сім'ї нелегальних мігрантів про місцезнаходження їхніх дітей, а також надавати регулярне спілкування після розлучення.

Згідно з новими правилами, видворені з США мігранти зможуть просити забрати дитину з собою, відзначається в повідомленні американського міністерства.

З початку травня адміністрація США ввела політику «нульової терпимості» стосовно нелегальних мігрантів. Їх стали масово затримувати, розділяти з дітьми, готуючи до переведення під опіку.

До 20 червня на кордоні затримали і помістили в окремі ізолятори 2300 дітей мігрантів. Відвідали ці установи конгресмени та представники громадських організацій і опублікували відеозаписи, на яких діти плачуть за ґратами. Записи викликали обурення в усьому світі, зокрема, із засудженням виступили Папа Римський Франциск, МЗС Мексики і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Крім того, перша леді США Меланія Трамп заявила, що країною потрібно управляти виходячи не тільки з законів, а й «з серця».

У середу, 20 червня, Трамп підписав указ, що забороняє роз'єднувати на кордоні сім'ї нелегальних мігрантів. При цьому президент пообіцяв, що нелегалів як і раніше будуть затримувати і передавати в федеральні суди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дітей нелегальних мігрантів у США розмістять на військових базах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram