ГоловнаСуспільствоЖиття

У Середземномор'ї затримали трьох українців, які на яхті доставляли мігрантів у країни ЄС

Судно виходило в море під прапорами різних країн.

У Середземномор'ї затримали трьох українців, які на яхті доставляли мігрантів у країни ЄС
Фото: DPSUkraine\facebook

Група з трьох громадян України займалася незаконним переправленням нелегальних мігрантів у Середземномор'ї. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Оперативники Держприкордонслужби спільно з правоохоронцями країн ЄС викрили українців на переправленні приватним транспортним засобом нелегальних мігрантів", - йдеться у повідомленні.

Про можливе використання української яхти з трьома членами екіпажу як транспортного засобу для переміщення мігрантів, українські прикордонники дізналися кілька місяців тому. Цю інформацію співробітники Держприкордонслужби передали в бюро EUROPOL.

Через деякий час правоохоронці Греції та Італії підтвердили, що зазначена група дійсно займалася незаконним промислом. Вперше яхта потрапила в поле зору правоохоронців у Греції під прапором України, а через кілька днів вже в Італії. Але в останньому випадку під прапором Німеччини і з іншою назвою.

Також, як виявилося, на борту яхти перебувала велика група нелегальних мігрантів, яких екіпаж, найімовірніше, підібрав на дорозі з Греції.

Зараз правоохоронні органи країн ЄС проводять невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Угорщина ввела кримінальну відповідальність за допомогу мігрантам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram