ГоловнаСвіт

Зустріч Трампа і Путіна готують на 15 липня, - ЗМІ

До Відня прибули експерти з безпеки обох країн.

Зустріч Трампа і Путіна готують на 15 липня, - ЗМІ
Владимир Путин и Дональд Трамп беседуют перед началом саммите АТЭС в Дананге, 11 ноября 2017.
Фото: EPA/UPG

Російські та американські дипломати приїздили до Відня на кілька днів для підготовки зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа. За інформацією австрійської газети Kronen Zeitung, зустріч запланована на 15 липня, пише Дождь.

За інформацією австрійського видання, до Відня в рамках підготовки саміту Путіна і Трампа також прибули експерти з безпеки обох країн.

Як пише Kronen Zeitung, зустріч з Трампом у Відні обговорювалася Путіним і канцлером Австрії Себастьяном Курцем під час його візиту на початку червня. При цьому, за інформацією газети, проти зустрічі Трампа і Путіна у Відні виступає британська сторона. Деталей цього видання не наводить. Однак вказує, що остаточне рішення буде прийнято в середині наступного тижня.

Про занепокоєння Великобританії підготовкою зустрічі Путіна і Трампа 21 червня писала The Times. За інформацією газети, для британської сторони «було б краще», якби ця зустріч відбулася після саміту голів держав НАТО, наміченого на 11-12 липня, і візиту Трампа до Великобританії 13 липня. За словами дипломатичного джерела газети, зустріч Трампа з Путіним перед цим викликала б «сум'яття і тривогу» і стала б «дуже негативною» подією.

У Кремлі повідомили, що наразі не готові говорити про конкретні терміни зустрічі двох президентів, сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє «Інтерфакс». Напередодні він заявив, що в Кремлі повідомлять про зустріч, як тільки «будуть готові». Білий дім інформацію про підготовку до зустрічі 15 липня поки що не прокоментував.

Нагадаємо, раніше Трамп вже повідомляв про те, що зустріч з Путіним може відбутися в липні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram