ГоловнаСвіт

Путін про отруйників Скрипалів: Ми їх знайшли, це звичайні цивільні особи

Президент РФ запропонував Петрову і Боширову "поспілкуватися зі ЗМІ і розповісти про себе".

Путін про отруйників Скрипалів: Ми їх знайшли, це звичайні цивільні особи
Фото: twitter.com/360tv

Президент Росії Володимир Путін заявив, що росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, яких Великобританія звинуватила в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, - звичайні цивільні особи.

Про це він розповів на Східному економічному форумі, передає "Интерфакс".

"Ми, звичайно, подивилися, що це за люди, і знаємо, хто вони такі. Ми їх знайшли. Нічого там особливого і кримінального немає, запевняю вас", - сказав Путін.

Президент РФ запропонував Петрову і Боширову "поспілкуватися зі ЗМІ і розповісти про себе".

За його словами, він сподівається, що ці люди "самі з'являться і про себе розкажуть, і це буде краще для всіх".

Нагадаємо, колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили непритомними на одній з лавок у Солсбері на початку березня 2018 року. Вони заледве вижили, і їхнє нинішнє місцеперебування тримають у таємниці. Лондон звинувачує Москву в організації замаху, Москва ж категорично відкидає ці звинувачення.

У вересні британська поліція назвала підозрюваних в отруєнні - Петрова і Боширова. Вони потрапили на відео з камер спостереження на вулиці в Солсбері безпосередньо перед тим, як було скоєно замах. Проте повідомляли, що запит на їхню екстрадицію не подаватимуть, тому що Росія не видає своїх громадян.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей назвала Петрова і Боширова співробітниками Головного розвідувального управління Міноборони Росії. У МЗС РФ заявили, що ці імена "ні про що Росії не говорять".

Пізніше в британському МЗС заявили про намір заарештувати підозрюваних, щойно вони покинуть Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram