ГоловнаСвіт

Підозрюваний в ухиленні від сплати податків російський сенатор Керімов повернувся в Москву

У канцелярії РФ заявили, що він зможе знову "вільно переміщатися по Європі".

Підозрюваний в ухиленні від сплати податків російський сенатор Керімов повернувся в Москву
Сулейман Керимов
Фото: vesti.kz

Сенатор від Дагестану Сулейман Керімов, з якого у Франції нещодавно зняли обвинувачення в незадекларованих угодах під час покупки нерухомості, повернувся в Росію.

Про це з посиланням на підрозділ російського генконсульства в Марселі, канцелярію Росії в Вільфранш-сюр-Мер, повідомляє ТАСС.

"У четвер (28 червня, - ред.) відбулося судове засідання, на якому було знято всі звинувачення стосовно Керімова. У п'ятницю (29 червня, - ред.) пану Керімову віддали паспорт, і він повернувся в Росію", - повідомили в канцелярії РФ, яка надавала консульську підтримку сенатору з моменту його затримання в листопаді минулого року.

У диппредставництві також відзначили, що Керімов, який з кінця минулого року перебував у Франції під суворою підпискою про невиїзд, зможе знову вільно переміщатися по Європі.

"Так, він зможе повертатися до Франції, їздити по країнах Шенгену", - заявили в канцелярії РФ у Вільфранш.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Керімова затримали в аеропорту Ніцци за звинуваченням у незадекларованих угодах під час покупки нерухомості на півдні Франції з метою уникнення сплати податків. Судова влада Франції погодилася випустити сенатора на волю в обмін на заставу в розмірі 5 млн євро, однак зажадали від Керімова здати французькій владі свій паспорт і не залишати межі департаменту Приморські Альпи. Керімов періодично приїжджав у Росію з дозволу суду.

Прокуратура Ніцци подала апеляцію, вимагаючи посилити запобіжний захід. У результаті Апеляційний суд міста Екс-ан-Прованс вирішив не утримувати Керімова під вартою, однак збільшив суму застави до 40 млн євро.

Наприкінці червня стало відомо, що французькі правоохоронні органи зняли з Керімова звинувачення в незадекларованих угодах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram