ГоловнаПолітика

Під час етапування Павла Гриба зникли необхідні йому ліки

"Робиться все, щоб ускладнити перебування Павла за ґратами".

Під час етапування Павла Гриба зникли необхідні йому ліки

Під час етапування заарештованого в Росії українця Павла Гриба зникли всі ліки, які йому передавали.

Про це повідомив його батько Ігор Гриб, передає Громадське.

"Під час попереднього етапування Павла з Ростова в Краснодар всі ліки, які ми передавали йому, щоб він приймав, зникли. Тепер нам доведеться знову купувати ці ліки і знову просити передати їх. Робиться все, щоб ускладнити перебування Павла за ґратами", - розповів Ігор Гриб.

За його словами, ліки повинен був передати конвой під час конвоювання.

Раніше повідомлялося, що український політв'язень Павло Гриб страждає від портальної гіпертензії і вимагає щоденного прийому спеціальних ліків. ЄСПЛ кілька разів просив Росію надати інформацію про його стан здоров'я. В РФ відповідали, що в українця Гриба немає проблем зі здоров'ям.

Нагадаємо, в серпні 2017 року український офіцер Ігор Гриб заявив про викрадення сина спецслужбами РФ в Білорусі. За його словами, ФСБ виманили його сина Павла в Гомель під приводом зустрічі з дівчиною і затримали.

Згодом з'ясувалося, що 20-річний Павло Гриб, який зник у білоруському Гомелі, перебуває в управлінні ФСБ Росії в Краснодарі, його звинуватили в тероризмі.

23 липня У Північно-Кавказькому окружному суді Ростова зачитали обвинувальний акт, але справу повернули в прокуратуру "через процесуальну помилку". Павло Гриб не визнав провини за звинуваченням у пособництві тероризму. Засідання у справі Гриба проходять у закритому режимі.

Справу Павла Гриба повторно розгляне Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram