ГоловнаПолітика

Порошенко: ЄС узгодив санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці

"Вітаю рішення запустити новий "азовський пакет" санкцій".

Порошенко: ЄС узгодив санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці
Фото: скриншот из видео

Президент Петро Порошенко заявив, що Євросоюз узгодив санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці.

За словами Порошенка, таке рішення прийняв комітет постійних представників Євросоюзу.

"Вітаю рішення Комітету постійних представників ЄС запустити новий "азовський пакет" санкцій проти Росії за відкритий і нахабний акт збройної агресії проти українських моряків і кораблів у Чорному морі і Керченській протоці", - йдеться у фейсбуці Порошенка.

Порошенко подякував ЄС за підтримку України і повідомив, що незабаром має намір відвідати Брюссель для подальшої координації дій.

"Ми забезпечуємо потужний міжнародний тиск на Кремль для звільнення наших військовополонених, відновлення свободи судноплавства в Азовському морі, забезпечення міжнародного статусу Керченської протоки та припинення економічної блокади Росією українського Приазов'я", - повідомив президент України Порошенко.

Брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у твіттері написав, що "азовські санкції" стосуватимуться восьми осіб. Рішення остаточно оформлять наступного тижня.

Він також повідомив, що Євросоюз продовжить індивідуальні санкції проти Росії щодо 163 фізичних і 44 юридичних осіб.

Нагадаємо, російські військові 25 листопада захопили три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира - 24 людей - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони перебувають досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram