ГоловнаПолітика

Кабмін заборонив входити до Будинку уряду особам у непристойному вигляді

Також врегулюється питання пропуску представників ЗМІ.

Кабмін заборонив входити до Будинку уряду особам у непристойному вигляді
Кабмин на заседании
Фото: Влад Мусиенко

Кабінет Міністрів заборонив доступ до Будинку уряду особам, якщо їхній вигляд не відповідає загальноприйнятим вимогам пристойності.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

У колишній редакції порядку відвідування Будинку уряду однією з причин недопуску в будівлю був стан алкогольного або наркотичного сп'яніння. Зараз цю норму замінили статтею, згідно з якою в Будинок уряду "не допускаються особи, дії яких створюють небезпеку для оточуючих, а також у вигляді, який ображає людську гідність і громадську мораль або не відповідає загальноприйнятим вимогам пристойності".

Також пропонується передбачити перелік осіб, яким видаються службові посвідчення, бейджі, тимчасові або постійні пропуски в форматі пластикової картки з безконтактним електронним носієм.

Крім того, врегулюється питання пропуску представників засобів масової інформації. Зокрема, відвідування уряду представниками ЗМІ здійснюється за одноразовими перепустками, які видаються на замовлення підрозділів секретаріату Кабміну, що відповідає за взаємодію із засобами масової інформації. В окремих випадках, за умови великої кількості запрошених ЗМІ, прохід через пости охорони допускається за письмовими замовленнями підрозділу секретаріату, з пред'явленням документів, що засвідчують особу та професійну приналежність.

"Такі зміни введені для спрощення порядку відвідування будівлі уряду посадовими особами, службовцями, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства", - наголошено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram