ГоловнаПолітика

Меджліс вимагає вилучити з кримських шкіл російський підручник з історії півострова

Підручник порушує Кримінальний кодекс України.

Меджліс вимагає вилучити з кримських шкіл російський підручник з історії півострова
Фото: Макс Требухов

Російський шкільний підручник "Історія Криму" підпадає під дію Кримінального кодексу України - його слід вилучити зі шкіл. Про це сьогодні заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише "Крим.Реалії".

"Навчальний посібник, безумовно, підпадає під дію статті 161 Кримінального кодексу України - порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії", - зазначив голова Меджлісу.

Екземпляри зазначеного посібника додадуть до заяв на адресу правоохоронних органів України, а також використають на різних міжнародних майданчиках "як ілюстрацію російської окупаційної політики в Криму".

Російські ЗМІ підтверджують запит від проросійської "ради кримських татар" про вилучення підручника з шкільних і публічних бібліотек через пропаганду ксенофобії і виправдання депортації кримських татар радянською владою.

Нагадаємо, після окупації Криму в березні 2014 року Росія заборонила діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, а в жовтні 2018 року заявила про націоналізацію майна Меджлісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram