ГоловнаПолітика

Розенблата і Полякова судитимуть у Печерському суді, а не Голосіївському

Київський апеляційний суд визначив підсудність кримінального провадження.

Розенблата і Полякова судитимуть у Печерському суді, а не Голосіївському
Максим Поляков и Борислав Розенблат
Фото: Lb.ua, Інформатор

Київський апеляційний суд визначив підсудність кримінального провадження щодо народного депутата Бориса Розенблата за Печерським районним судом.

Про це повідомила прес-служба Київського апеляційного суду у Фейсбуці.

"18 лютого 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду клопотання сторони захисту в інтересах Розенблата Б. С. про направлення обвинувального акта у кримінальному провадженні щодо В. Ю. Руденка, В. В. Косянчука, К. П. Проскурка, Т. В. Михайленко (Лобонько), М. А. Полякова, Б. С. Розенблата з Голосіївського районного суду міста Києва до Печерського районного суду міста Києва задоволено, кримінальне провадження направлено для розгляду до Печерського районного суду міста Києва", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Розенблат звинувачується у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) і ст. 369-2 (зловживання впливом).

Нагадаємо, справу Розенблата-Полякова передали до суду в жовтні 2018 року. Вони і ще четверо підозрюваних звинувачуються в отриманні хабара за реалізацію права законодавчої ініціативи (ч. 4 ст. 368 КК України) та зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Підготовче засідання зняли з розгляду через хворобу судді Голосіївського суду Марини Єсауленко.

У 2016 році в рамках розслідування нелегального видобутку бурштину на Розенблата вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами і разом з депутатом Максимом Поляковим внести законодавчі поправки в Митний та Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", зокрема, щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram